Kochani! W końcu wróciłem do zdrowia, a dziś wracam do pracy. Po tej długiej nieobecności jestem wypoczęty i pełen energii, którą dodatkowo dodaje mi ta piękna, słoneczna pogoda. Dzielę się z Wami tym pozytywnym nastawieniem i przesyłam słoneczne śniadanie, które nastroi i Was do działania! :)
składniki (3 porcje):
350 ml mleka kokosowego
3 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżeczki esencji waniliowej
90 g kuleczek tapioki
5 łyżek cukru
3 marakuje
Mleko kokosowe umieścić w rondlu z grubym dnem, dodać tapiokę i odstawić na ok. 1 godzinę (wcześniej sprawdzić przepis na opakowaniu). Do namoczonej tapioki w mleku dodać cukier, esencję waniliową oraz wiórki kokosowe i podgrzewać. Kiedy całość zacznie wrzeć gotować ok. 15 minut do momentu aż kuleczki tapioki staną się całkowicie przezroczyste. Co jakiś czas mieszać aby mikstura nie przywarła. Gotowy pudding zdjąć z palnika i wystudzić. Przełożyć do pucharków, wykończyć miąższem świeżej marakui i podawać.
Smacznego! :)

Tak jest Sosna, wracaj do zdrowia i koniecznie musisz pieścić nasze oczy Twoimi wspaniałymi deserami.
OdpowiedzUsuńŻyczę dużo zdrowia:) A póki co, wpraszam się na pyszny deser do Ciebie :)
W taki razie czekam Krysiu :)
UsuńOjoj pyszności :-) dużo zdróweczka życzę :-)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńKokos z marakują to świetne połączenie :D
OdpowiedzUsuńTeż tak myślę :)
UsuńDoskonałe połączenie <3
OdpowiedzUsuńTo prawda :D
Usuńpo takim śniadaniu dzień będzie wspaniały;)
OdpowiedzUsuńZ pewnością :D
UsuńPyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńMiło mi :)
UsuńPrzepysznie to wygląda..Od razu burczy w brzuszku :P
OdpowiedzUsuńW takim razie smacznego :D
Usuńpudding z tapioki bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńWow, mega przepis :) Nigdy czegoś takiego jeszcze nie jadłam, wygląda absolutnie powalająco :) Dzięki wielkie, na pewno będe tutaj często zaglądał :P
OdpowiedzUsuńW takim razie trzeba musisz wypróbować! :)
UsuńOj przydałaby mi się teraz porcja takiego puddingu, tak przekornie, na kolację :D
OdpowiedzUsuńNo to do dzieła :D
Usuńmniam ! weź się podziel :D
OdpowiedzUsuńNo to chodź :D
UsuńBardzo egzotycznie, a ja tak lubię :) Na pewno wypróbuję i dam znać, jak wyszło!
OdpowiedzUsuńCieszę się i czekam na relację :D
Usuńjak z marakują to biorę w ciemno;)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :D
UsuńMi również już jakiś czas temu posmakował pudding z tapioki, także i ten przepis chętnie wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńMiło mi :)
UsuńPoproszę jedną porcję! I to koniecznie :D
OdpowiedzUsuńJuż wiozę :D
UsuńBoski!
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńPrzydałoby mi się takie słoneczne śniadanie, gdy za oknem szaro, buro i ponuro...
OdpowiedzUsuńZatem do dzieła :D
UsuńZrobie, ale naprawdę mam odliczyć 90 kuleczek? a na łyżeczki to ile to będzie..?:)
OdpowiedzUsuńProszę dokładnie przeczytać przepis. Należy użyć 90 g tapioki, czyli gramów.
Usuń